BMW 1M: Automobil godine po izboru Richarda Hammonda

"Baby M je upravo to, dijete, noseći sa sobom sve potencijale većih, potpuno odraslih BMW- a. Iako mali, on nosi u sebi ono glavno što imaju samo veliki, a to je karakter."
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.12.2011. 23:54h

BMW 1M je osvojio jo[ jedno priznanje. Poslednja nagrada stigla je od Richarda Hammonda, po mišljenju voditelja Top Geara "Baby M" je automobil 2011 godine.

Evo odlomka iz njegove recenzije:

" Ollie Brak je savršeno opisao ovaj automobil u jednoj riječi, kada ga je predstavljao u svom časopisu. On ga je okarakterisao kao "bučan". A to je kao tačan i precizan opis, koji u jednoj rileči sažima trosatno predavanje o PowerPoint sistemu.

Da, Coupe BMW 1M je mali automobil, ali tu nije kraj priče. Labrador štene i potpuno odrasla patka su otprilike iste veličine, ali samo jedno od njih će krizti za nogu, ujedati svog trenera i žvakati prst kada pokušate da se poigrate sa njim. A to definitivno nije patka.

"Baby M" je upravo to, dijete, donoseći sa sobom sve potencijale većih, potpuno odraslih BMW- a. Iako još uvijek mali on nosi u sebi ono glavno što imaju samo veliki, a to je karakter.

Mjenjač je isključivo šeststepeni manualni. On je briljantan i kratak. M diferencijal dolazi iz trenutnog M3, a Twin- turbo šestocilindrični motor oslobađa 335 KS uz ogroman obrtni momenat i buku koja je ravna onoj iz M3 V8."

Bonus video: