BMW eScooter: Električni dvotočkaš izvrsnih performansi

Ovaj motocikl sa lakoćom održava krstareću brzinu od 120km/ h, prelazi 100km sa punim baterijama uz vrijeme punjenja koje je manje od 3 sata
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 23:39h

BMW je nedavno predstavio dugo najavljivani koncept eScooter. Riječ je o skuteru na električni pogon koji po prvi put nudi performanse i autonomiju koja bi mogla učiniti električne skutere adekvatnom zamjenom trenutno aktuelnim dvotočkašima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Od početka razvoja, BMW je naglašavao da će eScooter postaviti nove standarde po pitanju performansi ove klase vozila. Čak i sa suvozačem, eScooter nudi performanse kao kod tradicionalnog skutera sa agregatom zapremine 600 kubika. BMW skuter sa lakoćom održava krstareću brzinu od 120km/ h, prelazi 100km sa punim baterijama uz vrijeme punjenja koje je manje od 3 sata.

Najveća inovacija koju je eScooter uveo je korišćenje aluminijumskih baterija kao dijela rama. Tačnije, baterije i jesu ram skutera. Prednji trokuti su direktno vezani za kućište baterija, kao i zadnja viljuška sa horizontalno postavljenim zadnjim amortizerom.

Bonus video: