Električni harli košta 30.000 dolara

Lajvvajr ima funkciju regenerativnog kočenja koje puni bateriju visokog napona. To je posebno korisno u saobraćajnim gužavama i pri čestim kretanjima i zaustavljanjima
2077 pregleda 0 komentar(a)
LiveWire, Foto: Tyler Gourley Photography
LiveWire, Foto: Tyler Gourley Photography

Harli-Dejvidson predstavio je model lajvajr (LiveWire), prvi električni motocikl ove legendarne kompanije koji je stvoren da pokaže da Harli prati i najmodernije trendove i da može da bude interesantan i za mlađu populaciju.

Lajvajr se istične impresivnim dinamičkim performansama, naprednom tehnologijom i ekskluzivnim izgledom koji ima karakter nerazdvojiv od ostatka brenda.

Lajvajr se pali jednostavnim okretanjem ručice gasa, a zahvaljujući optimizovanom centru gravitacije, krutom aluminijumskom ramu i prilagodljivom vješanju ima vrhunsku upravljivost.

Zahvaljujući izuzetnim voznim karakteristikama i rezervom energije za 235 kilometara između dva punjenja, ovaj motor je idealan za gradsku sredinu.

Ovaj harli-dejvidson je opremljen tehnologijom brzog punjenja na punjaču jednosmjerne struje pa se baterija od 0 do 80 odsto kapaciteta napuni za 40 minuta, a za poptuno punjenje do 100% joj treba jedan sat.

Pogonska jedinica HD Revelation sposobna je da momentalno razvije potrebni obrtni moment. Motor ubrzava od 0 do 100 km/h za tri sekunde, a od 100 do 129 km/h stiže za 1,9 sekundi.

Lajvvajr ima funkciju regenerativnog kočenja koje puni bateriju visokog napona. To je posebno korisno u saobraćajnim gužavama i pri čestim kretanjima i zaustavljanjima.

Vlasnik ovog harlija neće morati da servisira ovaj motor kao standardni harli-dejvidson. Potrebni su samo povremena provjera pogonskog remena, promjena ulja u mjenjaču, provjera kočione tečnosti, kočionih pločica i guma, koji su standardni potrošni materijal. Baterija visokog napona ima garanciju od pet godina bez obzira na pređenu kilometražu.

Lajvajr je opremljen brojnim elektronskim sistemima pomoći u vožnji, poput Defensive Rider sistema koji poboljšava skretanje motora.

Iznad upravljača je 4,3-inčni TFT ekran u boji osjetljiv na dodir koji pokazuje sve informacije potrebne vozaču.

Električni harli će se u prodaji naći već ove godine u SAD, Kanadi i nekoliko zemalja Evrope, a u naredne dvije godine ga možemo očekivati i u ostatku svijeta. Početna cijena harli-dejvidsona lajvajr biće 29.799 dolara.

Bonus video: