Fiat Panda: SUV godine u izboru Top Geara

"Ovaj automobil je u stanju suočiti se sa krivudavim i neravnim planinskim stazama podjednako kao i sa urbanom džunglom", mišljenja je redakcija renomiranog londonskog lista
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2012. 00:00h

Britanski automobilski časopis Top Gear je jedan od najuticajnijih u svijetu automobilizma. Tiraž od 11 miliona primjeraka, 25 međunarodnih izdanja, 17 miliona Facebook obožavaoca, 600. 000 Twitter sljedbenika, čine da automobilske korporacije itekako drže do njihovog novinarskog suda.

Decembarski brojevi ovog lista, blisko povezanog sa BBC- evom emisijom istog imena, već po tradiciji su rezervisani za izbore automobila godine u različitim kategorijama.

Iznenađenje, ili ipak ne

Jedno od najvećih ovogodišnjih iznenađenja viđeno je u kategoriji SUV of the Year 2012. Za najboljeg terenca u godini koja je na izmaku stručni žiri Top Geara proglasio je Fiat Pandu.

Novinari TopGear- a stavili su novu Fiat Pandu 4x 4 ispred mnogo skupljih konkurenata, posebno ističući vožnju, udobnost i terenske sposobnosti.

Pohvaljen je i revolucionarni dvocilindarski 0, 9- litarski TwinAir Turbo motor koji u kombinaciji sa ručnim šestostepenim mjenjačem i kratkim prvim stepenom prenosa omogućuje izvrsnu off- road trakciju.

"Fiat Panda 4x4 je jedini 4WD model u A segmentu. Ovaj automobil je u stanju suočiti se sa krivudavim i neravnim planinskim stazama podjednako kao i sa urbanom džunglom", mišljenja je redakcija renomiranog londonskog lista.

Bonus video: