Fiat Strada: Šarmantni italijanski radnik

Ovaj model, koji se po prvi put pojavljuje na Starom kontinentu, će se nuditi u tri konfiguracije, i to: Working, Trekking i Adventure
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2012. 23:47h

Fiat je najavio da će početkom februara u Italiji startovati sa distribucijom modela Strada. Radi se o malom Pick- upu, proizvedenom u Brazilu, a koji sa svojim dimenzijama ne odudara od redovnih automobila.

Ovaj model, koji se po prvi put pojavljuje na Starom kontinentu, će se nuditi u tri konfiguracije, i to: Working, Trekking i Adventure.

Pored toga, fleksibilnost dizajna dozvoljava tri karoserijske verzije ovog automobila, i to: Short- cab koja ima kabinu sa dva sjedišta, Long- cab, koja je nešto veća i Crew- cab, model sa četri sjedišta.

Na fotografiji u vrhu je Adventure Crew- cab, model sa debelim plastičnim branicima i drugim off- road detaljima kao što su pneumatici dimenzija 205/ 65 R15, E- lock elektronsko zaključavanje diferencijala i slično.

Ponuda motora uključuje samo jedan agregat, i to 1, 3- litarski Multijet 16v Euro5 dizel motor sa 85 KS i 200 Nm obrtnog momenta.

Cijenovni opseg za ovako široku ponudu je prilično velik i kreće se od početnih 12. 900 € i ide sve do 16. 000 € za model Adventure Crew Cab.

Čini se da je na tržištu jako malo komercijalnih automobila sličnih performansi, koji imaju povoljniju cijenu i ubjedljiviji dizajn.

Bonus video: