Fiat u nove modele ulaže devet milijardi eura

Fiat će naredne godine lansirati krosover FIAT 500X i malo SUV vozilo marke džip, kao i konvertibilnu verziju alfa-romeovog sportskog modela 4C
90 pregleda 1 komentar(a)
Fiat, Foto: Beta/AP
Fiat, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.12.2013. 08:27h

Italijanski proizvođač automobila Fiat će investirati devet milijardi eura u nove modele, kako bi stao na kraj gubicima koje u posljednje tri godine bilježi u Evropi.

Pored ulaganja u marke masserati i alfa romeo, čiji će se novi modeli proizvoditi u Italiji, Fiat će se fokusirati na nove varijante automobila iz porodice 500, kao i na jeftinije vozilo panda, prenosi Tanjug.

Fiat će naredne godine lansirati krosover FIAT 500X i malo SUV vozilo marke džip, kao i konvertibilnu verziju alfa-romeovog sportskog modela 4C. Svi ovi automobili će se proizvoditi u Italiji, a novi alfa romeov sedan Giulia, dizajniran prvenstveno za izvoz van Evrope, a proizvodiće se u Italiji od 2016. godine.

Fiatov punto biće zamijenjem novim vozilom sa pet vrata iz porodice 500, a taj model će se proizvoditi u Poljskoj radi ostvarivanja uštede i povećanja profita, navode izvori iz kompanije.

Bonus video: