Folksvagen povukao 430.000 automobila u Kini

Folksvagen je saopštio da bi problem sa mjenjačima mogao da izazove prekid napajanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 09:17h

Nemački proizvođač automobila Folksvagen danas je povukao više od 384.000 vozila u Kini kako bi popravio mjenjače, pošto je kineska državna televizija prošle nedjelje kritikovala njegove automobile.

Folksvagen je saopštio da bi problem sa mjenjačima mogao da izazove prekid napajanja, premda bi vozači mogli da zadrže kontrolu i zaustave se. Komapnija je saopštila da će besplatno popraviti mjenjače i ugraditi najnovije verzije softvera.

Mnogi sistemi u modernim automobilima imaju elektronsko upravljanje. Odluka se odnosi na sva vozila uvezena ili proizvedena u Kini između decembra 2008. i ovog mjeseca, saopštila je državna služba za zaštiu kvaliteta proizvoda. U pitanju su modeli "Sciroča", Golf Vagon, Džeta, Magotan, Turan i Pasat.

Prošlog petka, na sjvetski dan prava potrošača, kineska državna televizija optužila je Folksvagen da prodaje automobile čiji je sistem mjenjača ispod standarda i izaziva neočekivane probleme kod pojedinih vozača.

Prema izvještajima kompanije za istraživanje tržišta LCM Automotiv, Folksvagen je u Kini, svom najveće tržištu, prodao 2,8 miliona Vozila 2012.

Bonus video: