Fudbaleri Arsenala u reklami za Citroen DS5 (video)

Igrači londonskog kluba su bili poznati po svom fudbalskom umijeću, a sada ih u novoj citroenovoj reklami imamo prilike vidjeti u društvu baletanki Engleskog nacionalnog baleta
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2012. 22:29h

Fudbal i balet su odavno personifikacija za sport i umjetnost, a u najnovijoj kampanji su udružili snage u promociji Citroena DS5, automobila koji je već osvojio godišnju Top Gear nagradu za najbolji porodični auto, a trebao bi u budućnosti postati pesonifikacija stila i elegancije među četvorotočkašima.

Igrači Arsenalova su poznati po svom fudbalskom umijeću, a sada ih, u novoj citroenovoj reklami, imamo prilike vidjeti u društvu baletanki Engleskog nacionalnog baleta.

Ono što je konceptualno zajedničko Citroenu, Arsenalu i Nacionalnoj kući baleta u Londonu je bez sumnje insistiranje na gracioznosti kao umjetničkom, dizajnerskom odnosno fudbalskom izrazu.

Francuska kompanija je već duži niz godina oficijelni automobilski partner londonskog kluba, a u reklami se pojavljuju Aleks Song, golman Vojček Šćešni, Bakari Sanja i mlada nada engleskog fudbala Okslejd Čembrlen.

Igrači su imali prilike naučiti o razlikama u načinu zagrijavanja pred fudbalsku i baletsku predstavu, a nakon nekoliko zajedničkih pokreta sa baletankama, oni sjedaju u Citroen DS5 i odlaze.

Bonus video: