Grejem Hjuz: Čovjek koji je zaista obišao cio svijet

Britanac je za prve dvije godine potrošio manje od 7. 000 funti po godini, dok je za poslednju potrošio oko 3. 000 funti. Pritom, dosta je uštedio kauč- surfingom širom svijeta
2 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2013. 23:45h

Grejem Hjuz, tridesetrogodišnji Englez iz Liverpula prvi je čovjek na svijetu koji je obišao sve zemlje svijete i to bez aviona.

Ipak, njegov rekord nije prihvaćen od strane Ginisove knjige rekorda, jer je granicu između Estonije i Rusije prešao ilegalno.

On će ovih dana ponoviti svoj put u Rusiju, ali ovaj put sa vizom u svom pasošu, što će biti krajnja destinacija njegovog putovanja i kraj trogodišnje misije.

"Ovo nije iskustvo u kojem ćete biti sami, kao što možda mislite. Primorani ste da pričate sa dosta ljudi, svaki dan. Ljude često novac sprečava da putuju. Oni misle da će put biti veoma skup, ali jeftinije je putovati, nego studirati. Jeftinije je nego imati stan u Londonu", kaže ovaj Britanac.

Hjuz je za prve dvije godine potrošio manje od 7. 000 funti po godini, dok je za poslednju potrošio oko 3. 000 funti.

Putovao kao kauč- surfer

Englezovi dnevni troškovi iznosili su oko 10 funti dnevno, a po njegovim riječima dosta je uštedio kauč- surfingom širom sveta.

Grejem posebno lijepe uspomene nosi sa jednog od arhipelaga u Pacifiku, gdje je imao priliku da se kupa u jezeru prepunom meduza, a imao je priliku i posmatrati lansiranje jednog od poslednjih spejs- šatlova iz Kejp Kanaverala na Floridi.

Bonus video: