Hamann Evoque: Napadan i samouvjeren dizajn, za one koji to vole

Motor je zahvaljujući sportskom filteru vazduha, izduvnom sistemu, kao i novom softveru motora doživio značajna unaprjeđenja
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2012. 22:48h

Na nedavno završenom Salonu automobila u Ženevi javnost je imala prilike da se upozna sa najnovijim programom njemačke tjuning kuće Hamann. Jedna od uzdanica za budućnost ove kompanije je i Hamann Evoque, terenac koji se temelji na dobro poznatom Range Roveru Evoque.

Automobil je doživio brojne izmjene od kojih su najupečatljivije one vizuelne. Vozilo je 70 mm šire na prednjoj i 80 mm na zadnjoj osovini u odnosu na bazni model, a spoljašnnjošću dominira obilje auto- kozmetike. Dvostruka izduvna cijev od nerđajućeg čelika je uklopljena u zadnji branik i svima jasno stavlja do znanja o kakvom se ovdje automobilu radi.

Motor je zahvaljujući novom sportskom filteru vazduha, izduvnom sistemu, kao i novom softveru motora doživio bitna unaprjeđenja. 2, 2- litarski TD4 dizelaš je sada 31 KS jači, a obrtni moment je narastao za 65 Nm.

Snaga 2, 2- litarskog Si4 benzinca, koji je takođe u ponudi, je još više porasla, pa je ovaj agregat sada za 38 "konja" snažniji, a obrtni moment je za 55 Nm veći nego kod prethodnika.

Bonus video: