„Harli Dejvidson“ sa dva lica

„Dina svičbek“, novi model poznatog proizvođača motocikala. Dvotočkaš se za minut može transformisati iz „turera“ u „kruzer“. Brzo i lako upravljanje
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2011. 11:23h

Noviteti na dva točka uvijek privlače pažnju, ali kada je još u pitanju „Harli Dejvidson“, ljubitelji motora sigurno ne ostaju ravnodušni.

Čuveni proizvođač čopera „Harli Dejvidson“, predstavio je model za 2012. godinu pod nazivom „Dina svičbek“, koji se u roku od jednog minuta može transformisati iz „turera“ u „kastum kruzera“.

Atraktivni motor na bokovima ima čvrste kofere u boji motora i veliki vizir naprijed, a dodaci se lako montiraju i demontiraju bez ikakve upotrebe alata.

Baš te karakteristike donijele su „Dini“ dodatak imenu „svičbek“.

Pokreće ga V-agregat „tvin kam 103“ zapremine 1.690 kubika sa 3.500 obrtaja u minuti i 126 Nm. On posjeduje i ESPFI sistem direktnog ubrizgavanja goriva, a za prenos snage zadužen je šestostepeni „kruz drajv“ menjač.

Interesantno je da je „Dina“ najlakši „HD“ motor u klasi te zapremine i ima svega 326 kilograma. Aluminijumski prednji točkovi od 18 inča i zadnji od 17 inča su dizajnirani kako bi „svičbeku“ omogućili brzo i lako upravljanje, ali i „harlijevski“ izgled.

Kočioni sistem, koji između ostalog posjeduje i ABS se na testovima pokazao kao vrlo dobar. Novi dvotočkaš ima rezervoar od 17,8 litara, a prema fabričkim podacima prosječna potrošnja je 5,6 litara na 100 pređenih kilometara.

Osnovna verzija ovog modela košta oko 16.000 dolara, ali se svi dodaci, čak i pojedine varijante boje moraju doplatiti. Ipak, to se moglo i očekivati od luksuznog proizvođača kao što je „Harli Dejvidson“.

Ovaj novi model je dugačak 2.360 mm, sjedište je na visini od 695 mm dok je najniže odstojanje od tla 110 mm.

Bonus video: