Honda otkrila redizajnirani Fit Shuttle

Automobil je dobio drugačiji prednji dio i masku hladnjaka motora, a kupci takođe mogu birati između aluminijskih felgi drugačijeg dizajna
71 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2013. 20:21h

Honda je predstavila redizajniranu verziju svog kompaktnog monovolumena koji je baziran na prethodnoj generaciji modela Fit/Jazz.

Automobil je dobio drugačiji prednji dio i masku hladnjaka motora, a kupci takođe mogu birati između aluminijskih felgi drugačijeg dizajna.

Uz hibridnu varijantu može se dobiti i paket "Smart Selection" koji uključuje grijana prednja sjedišta i djelove unutrašnjosti koji su obloženi kožom koja je na upravljaču, ručici mjenjača i sjedištima prošivena koncem narandžaste boje.

Osnovni model pokreće 4-cilindarski 1,5-litarski i-VTEC benzinski motor sa 120 KS. Hibridnu varijantu pokreće kombinacija 1,3-litarskog benzinskog motora i elektro-motora koji isporučuje 13 KS.

Prenos snage vrši se preko CVT mjenjača. Prodaja u Japanu već je počela, uz početnu cijenu koja iznosi 16.000 dolara. Uskoro se očekuje početak prodaje širom svijeta.

Galerija

Bonus video: