Hyundai Genesis Coupe 2012: Znatno više od običnog zatezanja bora

Kako navode iz Hyundaija, "radi povećavanja emotivnog kvaliteta", dodat je zvučni generator kako bi grub zvuk motora zamjenio "kvalitetnim sportskim zvukom"
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 23:27h

Po svemu sudeći, promjene koje donosi novi Hyundai Genesis Coupe, koji će se u salonima u Sjedinjenim Državama pojaviti naredne godine, nisu samo kozmetičke prirode.

Nakon prezentacije na ovogodišnjem Korejskom festivalu brzine u Jeongnamu, održane proteklog vikenda, Hyundai je objavio preliminarne detalje o osvježenom sportskom automobilu.

Dosadašnji Lambda 3. 8- litarski MPi je zamjenjen novijim Lambda 3. 8- litarskim GDi agregatom, ali za razliku od osvježenog Genesis sedana, gdje pomenuti motor donosi 333 KS i 396 Nm obrtnog momenta, kod Genesis Coupea, zahvaljujući direktnom ubrizgavanju ove brojke su se popele na 350 KS i 400 Nm.

Kako navode iz Hyundaija, "radi povećavanja emotivnog kvaliteta", dodat je zvučni generator kako bi grub zvuk motora zamjenio "kvalitetnim sportskim zvukom".

Južnokorejski proizvođač je takođe promjenio i osnovni motor Genesis Coupea, pa je se umjesto 2. 0- litarskog sa turbo- punjačem, 210 KS i 303 Nm obrtnog momenta, pod haubom našao 2. 0- litarski Sonata Turbo Theta TCi, sa 275 KS i 372 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Dobre vijesti se nastavljaju, jer je Hyundai potvrdio da će oba motora biti dostupna sa osmostepenim automatskim prenosom, koji je zamijenio dosadašnji petostepeni, a u ponudi je i šestostepeni manuelni.

Od vizuelnih novina, tu je zaštitna maska hladnjaka, restilizovani farovi, LED svetla, zadnji farovi, kao i nova centralna konzola.

Bonus video: