Jednolitarski Fordov EcoBoost motor proglašen za najboli u 2012. godini

Novi trocilindraš je dobio 28% više poena od svog najbližeg rivala, a i ukupno je dobio najviše poena od bilo kog motora u istoriji takmičenja
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2012. 03:23h

Međunarodni žiri sačinjen od 76 novinara iz 36 zemalja proglasio je novi jednolitarski EcoBoost motor Ford Motor kompanije za najbolji motor 2012. godine

Mali, supermoderan trocilindrični motor takođe je ponio još dvije nagrade: "Najbolji novi motor" i "Najbolji motor radne zapremine manje od jednog litra".

Agregat se nudi u dvije verzije, i to sa 100 i 125 KS, a krasi ga i najbolja potrošnja u klasi od 4, 8 i 5, 00 l/ 100 km za verziju od 125 KS.

Jednolitarski EcoBoost je ove godine debitovao u Evropi u modelu Focus, a kasnije ove godine će biti ponuđen i u modelima C- MAX i B- MAX.

Članovi žirija tradicionalno ocjenjuju vozne karakteristike, performanse, ekonomičnost, uglađenost i uspješnu primjenu naprednih motorskih tehnologija.

Popularnost jednolitarskog EcoBoosta kod "sudija“ ogleda se i tome što je dobio 28% više poena od svog najbližeg rivala, a i ukupno je dobio najviše poena od bilo kog motora u istoriji takmičenja.

Bonus video: