Kia predstavila planove za rast prodaje električnih vozila

Od novih modela, koje će Kia u idućim godinama predstaviti u Evropi, svaki će imati barem jednu elektrifikovanu verziju
1014 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Kia
Ilustracija, Foto: Kia

Kia Motors Europe predstavila je više informacija o prelasku na elektrifikaciju svojih vozila, koja slijedi prodaji električnih vozila (EV) u Evropi u prvom kvartalu 2020. godine.

Kia je predstavila "Plan S", novu srednjoročnu i dugoročnu strategiju, namijenjenu progresivnom uspostavljanju vodećeg položaja u automobilskoj industriji budućnosti, koja uključuje elektrifikaciju, usluge mobilnosti, povezivost i autonomnu vožnju.

Strategija Plan S ocrtava Kijine preduslove i preduzetnički "iskorak" iz poslovnog sistema, fokusiranog na vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem u smjeru u čijem središtu je popularizacija EV-ova.

Električna vozila predstavljaju 6 odsto Kijine ukupne prodaje u Evropi u prvom kvartalu 2020.

U prvom kvartalu 2020. je prodaja novih EV-ova u odnosu na jednak period prošle godine Kijina prodaja skočila za 75 odsto, na ukupno 6.811 vozila.

Kako bi ostvarili ciljeve iz Plana S Kia do 2025. godine namerava da ponudi 11 električnih vozila koja će biti Kijini predstavnici u različitim segmentima, koji uključuju putnička vozila, sportske terence i monovolumene.

Iduće godine će Kia u Evropi ponuditi novi električni krosover dugog dometa, novu platformu i mogućnost brzog punjenja.

Od novih modela, koje će Kia u idućim godinama predstaviti u Evropi, svaki će imati barem jednu elektrifikovanu verziju (laki hibrid, puni hibrid, plug-in hibrid ili struja) tako će napredne pogonske tehnologije predstavljati još veći udio u prodaji Kije u Evropi.

Bonus video: