Lamborghini Revanton: Na prodaju jedan od najrjeđih superautomobila današnjice

Spoljašnjost Revantona ima korijene u aviatici, a Italijani su se te 2007. godine hvalili da je dizajn inspirisan Stealth tehnologijom
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 21:55h

Ovo je Lamborghini Reventon, malo poznat, izuzetno rijedak i skupocijen automobil koga su Italijani prvi put predstavili 2007. godine u Dubaiju.

Napravljeno je svega 20 ovakvih dvosjeda i oni danas krase kolekcije ekskluzivne klijentele širom svijeta. Nekoliko njih je završilo u vlasništvu najpoznatijih svjetskih muzeja automobilizma.

Dizajn Revantona ima korijene u avioindustriji, a u Lamborghiniju su se te 2007. godine hvalili da su inspiraciju pronašli u Stealth tehnologiji.

Maksimalna brzina od 356 km/ h, koja je postignuta na jednom od testiranja u Dubaiju, nije mogla razočarati probrane kupce.

Jedan od ovih ultra rijetkih automobila navodno će biti ponuđen na aukciji u okviru tradicionalnog Motorekspo festivala, koji će biti održan od 11. do 17. juna ove godine u Londonu, a procjene stručnjaka govore da bi cijena mogla probiti granicu od nevjerovatnih 1. 000. 000 funti.

"Samo pojavljivanje, a kamoli prodaja ovako rijetkog automobila skrenuće ogromnu pažnju svih automobilskih entuzijasta i kolekcionara na ovogodišnji Motorekspo", prokomentarisao je Grejm Karver prvi čovjek ove manifestacije.

Bonus video: