Lexus IS F- Sport debituje u Detroitu

Posebno oduševljava činjenica da su pojedini djelovi i rješenja, kako u unutrašnjosti tako i spoljašnjosti, preuzeti direktno sa fantastičnog, prošlogodišnjeg koncepta LF- CC
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2013. 00:11h

Nakon što je kineski portal PC Auto nekako došao do nekoliko fotografija novog Lexusovog modela IS F- Sport, Japanci nisu imali kud pa su javnosti predstavili kompletan set slika ovog sportiste.

Iako je iznenađenje, koje je planirano za Salon automobila u Detroitu, uslovno rečeno propalo, Japanci mogu biti jako ponosni na obavljeni posao.

Ono što posebno oduševljava jeste činjenica da su pojedini djelovi i rješenja, kako u unutrašnjosti tako i spoljašnjosti, preuzeti direktno sa fantastičnog, prošlogodišnjeg koncepta LF- CC.

U Lexusu se hvale i da je pozicija vozača identično riješena kao kod njihovog superautomobila LFA, pa sportskog užitka u vožnji, budućim vlasnicima, neće nedostajati.

Kada je riječ o motorima, još uvjek nema nikakvih zvaničnih informacija. Ipak, pretpostavlja se da će ovaj automobil pokretati 2, 5- litarski V6 ili 3, 5- litarski V6.

Nema čak ni glasina o tome da li će se u ponudi nešto kasnije naći i hibridna verzija, ali takva mogućnost postoji.

Bonus video: