Loše čuvana tajna: Novi SUV iz BMW-a

Nakon puno nagađanja, ova vrlo loše čuvana "tajna" konačno je i zvanično otkrivena javnosti i to od strane izvršnog direktora bavarskog koncerna Norberta Reithofera
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2011. 21:47h

Kada biste nekom iz menadžmenta BMW-a postavili pitanje na šta su posebno ponosni u poslednjih nekoliko godina, izvjesno biste dobili odgovor-model X6.

Kombinacija SUV-a, Coupe-a i visokoperformansnih voznih osobina dala je sjajan tržišni efekat. Nije teško odgovotiti na pitanje zašto.

Automobil je dobio daleko agresivniji izgled, a da to ni u jednom segmentu nije bilo na uštrb praktičnosti u odnosu na X5, na čijoj platformi je i rađen.

Duplikat u klasi niže, svakako je logičan nastavak priče o razvoju ove jedinstvene SUV koncepcije. Nakon puno nagađanja, ova vrlo loše čuvana "tajna" konačno je dobila potvrdu od Izvršnog direktora BMW koncerna Norberta Reithofera.

Mercedes Benz je već najavio Crossovere na platformi nove A i B klase, u Audiju već traže dizajnersko rešenje za Q5 Coupe

Ovaj kompaktni Crossover biće ono što je aktuelna X6-ica u odnosu na X5, pa se naziv novog modela sam nameće - zvaće se BMW X4.

Što se motorizacije tiče, nisu najavljena nikakva iznenađenja. U igri su dobro poznati BMW-ovi dizel i benzinski turbo agregeti, a najavljena je i primjena štedljive Efficient Dinamics tehnologije. O eventualnoj M verziji, još uvijek nema govora.

Za razliku od X6-ice, novi model kada bude predstavljen, neće moći da računa na ekskluzivitet na tržištu. Konkurencija užurbano priprema odgovor.

Mercedes Benz je već najavio Crossovere na platformi nove A i B klase, u Audiju već traže dizajnersko rešenje za Q5 Coupe, a tu je i aktuelni Land Rover Evoque.

Bonus video: