Lotus C-01: Moticikl koji dolazi iz budućnosti

Bavarska firma Kadewa je uzela Lotusovu licencu i napravila dvotočkaš koji je izvan svih konvencija, a koji će biti dostupan za 100 kupaca.
79 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2014. 19:16h

Ovaj motocikl kao da dolazi iz daleke budućnosti. Lotus C-01 je ime neobičnog dvotočkaša, koji je pod Lotusovom licencom izradila bavarska firma Kodewa.

Motocikl je izvan svih konvencija, a najviše podsjeća na poznati "Cafe Racer" iz 1960-ih.Lotus C-01 je vrlo nizak – sjedište je samo 71 cm udaljeno od tla, a posebno ubjedljiv je blok rezervoara i motora.

Kodewa ističe da će ispuniti eventualne želje zainteresovanih klijenata. Dakle, C-01 će ući u proizvodnju. Istina, planirano je da se napravi samo 100 primjeraka, ali i dalje će to da bude spektakularan prizor.C-01 je dizajnirao Danijel Simon, koji je sa svojim "Light Cycles" u filmu "Tron: Legacy", prorekao slično vozilo.Pod futurističkom školjkom nalazi se dvocilindarski četvorotaktni motor zapremine 1,2 litra od 200 KS. Agregat koristi vodeno hlađenje i šestostepeni mjenjač. Šasija je napravljena od čelika visoke čvrstoće, titanijuma i ugljeničnih vlakana. Cijena još nije formirana, ali ovakva ekskluziva sigurno neće biti jeftina.

Galerija

Bonus video: