Maserati predstavio tri modela iz "Royale" edicije - Vijesti.me
BIĆE PROIZVEDENI U UKUPNO 300 PRIMJERAKA

Maserati predstavio tri modela iz "Royale" edicije

Cijene se kreću od oko 91.000 eura za Ghibli, zatim nešto više od 99.000 eura za Levante, dok je na vrhu Quattroporte sa cijenom nešto više od 120.000 eura

Nova tri modela Maseratija
Nova tri modela Maseratija (Foto: Twitter)

Nova, ograničena verzija tri modela Maseratija, među koje spadaju Ghibli, Levante i Quattroporte, omaž su legendarnom modelu iz 1986. godine i biće proizvedeni u ukupno 300 primjeraka (po 100 komada od svakog modela).

Dosta toga u ovim modelima posebne serije, kako prenosi Auto Bild, trebalo bi da podsjeća na legendarni Quattroporte iz 1986. godine, sa posebnim akcentom na udobnost, kvalitet materijala u kabini, ali i šestocilindričnim motorom.

Novi Levante, Ghibli i Quattroporte trebalo bi da budu dostupni u metalik zelenoj i plavoj boji, sa nešto više drvenih detalja na instrument tabli i najfinije kože u unutrašnjosti.

Spolja su, navodi Auto Bild, promjene najuočljivije na točkovima, kao i kočionim čeljustima koje dolaze u srebrnoj nijansi. Ova serija “Royale” će se izdvajati po još jednom detalju u enterijeru – svaki proizvedeni primjerak imaće posebnu tablu sa oznakom “one of 100” (jedan od 100)…

U standardnu opremu spadaće Brown&Wilkins zvučni sistem, biće omogućeno i grijanje svih sjedišta u vozilu, kao i volana, plus sistemi asistencije u vožnji, kao što su stop-start sistem, adaptivni tempomat, kočenje u kritičnim situacijama i detektora mrtvih uglova u vožnji.

Najzanimljiviji dio za većinu vozača, navodi Auto Bild, jeste kakav će biti pogon novih italijanskih zvijeri. Ekskluzivnost šest cilindara podrazumijeva da će motor biti “vučen” od strane 271 konja, a jači 3.0-litarski V6 motori će dolaziti i sa 345 i 424 konjske snage. Nije planirano da novi modeli budu pravljeni sa motornom V8 jedinicom. 

Porudžbine Maseratijevih modela iz "Royale" su već moguće, a prve isporuke trebalo bi da startuju tokom marta.

Cijene se kreću od oko 91.000 eura za Ghibli, zatim nešto više od 99.000 eura za Levante, dok je na vrhu Quattroporte sa cijenom nešto više od 120.000 eura.


Najčitanije iz sekcije Auto