Mercedes Benz SL: Premijera na Salonu automobila u Detroitu

Uz sve pohvale na račun ovog automobila, treba ipak reći da je zadnji kraj ostao sličan prethodnom modelu, i recimo to birnim riječima, ima konzervativan dizajn
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 22:06h

Mercedes- Benz SL oduvjek je predstavljao luksuz S klase u open- top izdanju. Najnovije informacije, koje prenosi američki portal autoweek. com, govore o tome da je novi model ovog automobila spreman za svjetsku premijeru na predstojećem salonu NAIAS, od 9. do 22. januara, koji se održava u Detroitu.

Agresivan dizajn prednjeg dijela, sa bi- xenon svjetlima, detaljima riješenim upotrebom optičkih vlakana, kao i LED dnevnim svjetlima, predstavlja radikalan otklon u odnosu na prethodnika. Ipak, zadnji kraj je ostao sličniji prethodnom modelu, i recimo to birnim riječima, ima konzervativan dizajn.

Enterijer, očekivano, prikazuje najbolje od Mercedesa u suptilnoj kombinaciji kože, drveta i karbonskih vlakana. Tvrdi sklopivi krov je dostupan u standardnoj verziji, ili kao Magic Sky Control opremljen staklom, sa mogućnošću zatamnjivanja. Djelimično je napravljen od magnezijuma, a operacija sklapanja traje 20 sekundi.

Nova generacija SL- a je lakša za oko 135 kg od prethodnika, a agilnosti i dinamičnosti će svakao doprinjeti i nova paleta motora. Prvo će biti predstavljen model Sl550, sa bi- turbo V8 agregatom zapremine od 4, 6 l koji razvija 430 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Tako motorizovan, SL550 do 100 km/ h ubrzava za oko 4, 5 sekunde.

Prvi objavljeni detalji očekivano govore o bogatoj opremi, koju između ostalog čine:

  • sedmoinčni TFT ekran
  • pristup Internetu
  • podrška za iOS i Android mobilne telefone
  • sistem PRE- Safe
  • audio sistem Harman Kardon...

Verzija SL550 stoji na točkovima od 19- cola.

Bonus video: