Mercedes spreman za početak nove sezone "najbržeg cirkusa"

Iako je Luis Hamilton već na prvom treningu uspio da slupa bolid, naredni dani su pokazili da šef tima Ros Bron itekako ima na čemu temeljiti svoj optimizam
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2013. 00:05h

U Mercedesu su po svoj prilici ohrabreni prvim testovima njihovog novog bolida za 2013. godinu.

Iako je Luis Hamilton već na prvom treningu uspio da slupa bolid, naredni dani su pokazili da šef tima Ros Bron itekako ima na čemu temeljiti svoj optimizam.

„Korak naprijed koji moramo da napravimo u odnosu na kraj prethodne sezone je prilično bitan, i na dobrom smo putu da to i uradimo. Ono što sam vidio je veoma ohrabrujuće. Ovo je prvi Mercedesov automobil koji je Aldo Kosta dizajnirao i čini mi se da aerodinamičke sposobnosti funkcionišu dobro, što je veoma obećavajuće, rekao je iskusni Bron, koji nije mogao pred novinarima skriti zadovoljstvo postignutim.

"Znamo šta se desilo prošle godine, i znamo šta sve moramo da uradimo ove godine. Moramo tiho da radimo na svemu, da budemo uporni i da ne paničimo, kako bi bili sigurni da smo na pravom putu. Trenutno, Niko Rozberg je čovjek koji može više da nam kaže od Hamiltona da li smo napredovali ili ne, pošto je on bio u prilici da bude i u prethodnom i u ovom bolidu, a on mi djeluje prilično zadovoljan“, zaključio je šef mercedesovog F1 tima.

Bonus video: