Mihael Šumaher dobio ponudu za novi posao

Dobavljač guma za Formulu 1, italijanski Pirelli, spreman je da sa sedmostrukim šampionom pregovara oko mogućeg angažmana na poslovima testnog i razvojnog vozača
2 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2012. 22:07h

Mihael Šumaher je tek nedavno najavio da se povlači iz "najbržeg cirkusa", a ponude za novi posao su već počele da pristižu.

Prvi u redu je stao italijanski proizvođač pneumatika Pirelli. Dobavljač guma za Formulu 1 je naime spreman da sa Šumaherom pregovara oko mogućeg angažmana na poslovima testnog i razvojnog vozača.

"Nema sumnje da je Šumaher najiskusniji vozač kada su u pitanju testiranja guma u istoriji Formule 1. Ako mu dosadi penzija i uživanje u miru švajcarskih Alpa, siguran sam da možemo pronaći neki posao za njega.

Doduše, nemamo budžet kojim bi mogli da mu ponudimo nekoliko desetina miliona eura, tako da bi eventualni angažman više bio baziran na ljubavi prema sportu, a manje na finansijskoj dobiti."

"Sa Mihaelom smo uvjek imali dobru saradnju, nastupao je na našim motociklima, a budući da se osim Formulom 1 bavimo i relijem, kao i GT trkama, jasno je da mu možemo ponuditi različite izazove i aktivnosti.

Slične ugovore imali smo i imamo sa Kimijem Raikonenom i Robertom Kubicom, pa ako Mihael bude zainteresovan, razgovaraćemo", rekao je Pol Hembri, Pirellijev direktor zadužen za sportske aktivnosti

Bonus video: