Mitshubishi Pajero: Zatezanje bora velikog snagatora

Verzija sa pet vrata LWB u kombinaciji sa petostepenim manuelnim mjenjačem, u kombinovanom ciklusu vožnje, prosječno troši 8,1 l/ 100 km
291 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2011. 23:25h

Mitsubishi uvodi na tržište modernizovani off- road Pajero za modelsku godinu 2012.

Glavna novina modernizovanog Pajera je blago izmijenjen dizajn. Ali, ne brinite, jer je Pajero četvrte generacije, koji se proizvodi od 2007. godine, zadržao svoj prepoznatljiv i robusan izgled...

Najveće promjene, kako saznaje autoblog.rs, odnosiće se na prednji dio automobila, konkretno na masku hladnjaka i prednji branik, a zanimljivo je da su krovni nosači izvedeni u crnoj boji.

Naravno, nov je i dizajn felni prečnika 18 inča. U enterijeru ćemo naći nove materijale, a osvjetljenje instrumenata na komandnoj tabli je crvene boje.

Pod haubom diše modernizovani 4- cilindarski turbodizel agregat 3.2 DI- D, koji i dalje razvija maksimalnu snagu od 147 kW pri 3.800 o/ min, i maksimalni obrtni moment od 441 Nm pri 2.000 o/ min.

Zahvaljujući promjenama na motoru, potrošnja goriva je smanjena. Verzija sa pet vrata LWB u kombinaciji sa petostepenim manuelnim mjenjačem, u kombinovanom ciklusu vožnje, prosječno troši 8,1 l/ 100 km, a u kombinaciji sa petostepenim automatskim mjenjačem, potrošnja iznosi 8,5 l/ 100 km.

Samonoseća karoserija ima veću čvrstoću, a sistem pogona na sve točkove Super Select 4 II, značajno je unaprijeđen.

Srednji diferencijal u normalnim uslovima šalje 33 % obrtnog momenta na prednje, a 67 % obrtnog momenta na zadnje točkove.

Super Select 4 II vozaču nudi četiri režima vožnje. U 2H je uključen pogon na zadnje točkove. 4H je permanentan pogon na sve točkove sa podjelom momenta među osovinama u razmjeri 50:50.

U 4HLc režimu je "zaključan" srednji diferencijal, a 4LLc je idealan za teške off- road uslove, jer su prenosni odnosi redukovani za sporu vožnju.

Prilazni ugao verzije sa pet vrata (LWB) iznosi 34,5° naprijed i 24,5° pozadi, a maksimalni prelazni ugao 22,2°. Unaprijeđeni Pajero može preći vodu dubine do 70 cm, a maksimalni bočni naklon iznosi 45°.

Bonus video: