Na prodaju Alfa Romeo AlfaSud stara 37 godina i to bez trunke rđe

Nekome je možda cijena od 14. 000 eura previše, ali pravi ljubitelji ove marke će sigurno biti spremni dobro da plate za ovaj izuzetno rijedak i gotovo isčezli model
124 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2013. 00:16h

Model Alfa Romeo AlfaSud sa početka 70- ih godina brojni pasionirani ljubitelji ove italijanske marke smatraju automobilom koji je označio početak velike krize u kompaniji.

Nepouzdanost, loš kvalitet izrade, korozija, samo su neki od problema koji sve do današnjih dana muče brojne "Alfiste" širom svijeta.

Danas je gotovo nemoguće pronaći očuvan primjerak ovog izuzetno lijepog automobila, koji je prije više og 40 godina trebao biti italijanski konkurent Golfu "jedinici".

14. 000 eura za dio istorije kompanije

Ipak, nedavno na jednom njemačkom sajtu ponuđena je na prodaju AfaSud iz 1976. godine u gotovo fabričkom stanju, sa pređenih 60. 000 km i, što je najvažnije, bez trunke rđe.

Za nekoga je možda cijena od 14. 000 eura, koliko vlasnik traži za automobil, previše, ali treba biti siguran da će pravi ljubitelji ove marke znati da cijene i biti spremni dobro da plate za ovaj izuzetno rijedak i gotovo isčezli model.

Bonus video: