Nissan GT- R BenSopra: Rukavica u lice Bugatti Veyronu

Automobil izgleda kao da je upravo sišao sa trkačke staze, a motor je "navijen" na preko 1000 KS
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2011. 21:49h

Nissan GT-R, će na predstojećem auto-salonu u Tokiju biti predstavljen u ultimativnoj verziji.

Japanska tunerska kuća BenSopra je po prvi put stavila "pod nož" ovaj visoko cijenjeni automobil. Ekipa sa Dalekog istoka, tačnije iz Osake, do sada je bila poznata po aftermarket doradama Lamborginija.

Ako je vjerovati šturim podacima dostupnim na zvaničnom sajtu ove kompanije, rezultati su impresivni, a motor je sa dva turbo punjača i "navijen" je na preko 1000 KS. Nissan GT- R u ovoj verziji izglade kao pravi automobil sa trkačkih staza.

Bodykit je fantastičan, a akcenat je bio na korišćenju materijala od ugljeničnih vlakana. Na iventivan način je riješeno krilo koje se nalazi na repu automobila, ali ne počinje na njemu, već na zadnjem braniku. Felge su aluminijske i u mat crnoj boji.

Najkomplikovanije modifikacije se odnose na aerodinamiku. Novi su i branici i sprijeda i straga. Pregrijavanje će biti izbjegnuto dubokim kanalima integrisanim u blatobrane, koji istovremeno pružaju mišićav izgled kompletnom automobilu.

Nema sumnje da će i performanse pratiti ovaj agresivni izgled. Formalna najava će biti u januaru na auto- salonu u Tokiju. Očekuje se da i prodaja krene u najkraćem roku nakon prezentacije.

Bonus video: