Novi Fiatov model iz Kragujevca će se zvati L Zero

Namijenjen izvozu u Rusiju i evropske zemlje, ali i u Ameriku
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2011. 22:26h

Kragujevački Fiat L Zero biće proizveden u dvije verzije, u dvije različite dužine, a cijena automobila znaće se narednog ljeta, javljaju srpski mediji.

Prva školjka novog modela kompanije Fiat automobili Srbija biće proizvedena sredinom oktobra, dok će novi model "L zero" sa proizvodne trake sići do kraja ove godine.

Kako je u Kragujevcu rekao generalni direktor FAS Antonio Ćezare Ferara, serijska proizvodnja očekuje se prije ljetnjih odmora naredne godine.

On kaže da je novi model namijenjen izvozu u Rusiju i evropske zemlje, ali i u Ameriku. Cijena novog modela biće poznata mjesec dana prije nego što on bude na tržištu.

Foto: vrelegume.rs

Dvije i po godine od početka kompletne rekonstrukcije kragujevačke Zastave, ulazi se u finalnu transformaciju fabrike i početak proizvodnje.

"Prva školjka našeg L zero modela biće ovdje u Kragujevcu proizvedena u drugoj polovini oktobra. Naš novi model sa trake silazi do kraja ove godine. Nezahvalno je sada davati precizan odgovor što se tiče serijske proizvodnje jer je pred nama dugačak proces kojim se dolazi do nje", objasnio je Ferara.

Ipak, on nije bio rječit kada je trebalo reći kakav je novi model. Naveo je samo da je riječ o B segmentu i da će biti zamjena ranijih Fiatovih modela. Biće proizveden u dvije verzije, u dvije različite dužine, a cijena automobila znaće se na ljeto 2012, za kada je okvirno i najavio početak serijske proizvodnje.

Bonus video: