Omiljene igračke fudbalera Premijer lige

Mansory je aftermarket kompanija koja je specijalizovana za modifikaciju prvenstveno britanskih "plemenitih" automobila, ali ne samo njih, već i drugih evropskih super automobila
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2011. 19:28h

Ako se jednom odlučite da potrošite na automobil više od 100.000 eura, morate biti svjesni mogućeg razočarenja ako na ulici ugledate još jedan automobil, isti kao vaš.

Uzalud ćete tada ubjeđivati društvo kako je taj drugi ustvari jeftiniji model sa siromašnijom opremom i sa mnogo manje konjskih snaga. Možda nekoga i ubijedite, ali sebe nećete moći. Srećom, postoji rješenje. Za dodatnih stotinjak hiljada eura, neka od after-market kompanija će sa zadovoljstvom personalizovati vašeg ljubimca do mjere, da mu neće biti ravnog.

Samo ekskluziva

Bez dobre gline nema ni prave skulpture, kažu u kompaniji

Na drumu ćete izgledati kao fudbaler nekog Premijer ligaša. Jedini rizik je možda, da vas britanski turisti u Budvi zamijene sa nekim jedva punoljetnim rezervnim igračem Manchester Citya ili Arsenala koji je doveden iz bespuća Južne Amerike.

Mansory je aftermarket kompanija koja je specijalizovana za modifikaciju prvenstveno britanskih "plemenitih" automobila, ali ne samo njih, već i drugih evropskih super automobila.

Mansory Stallone (Ferrari 599 GTB Fiorano)

Osnivač Kourosh Mansory je postao sklon britanskim vozilima, dok je živio u Velikoj Britaniji. Nakon selidbe u Njemačku otvorio ja tuning shop u gradu Marka u Bavarskoj.

Danas, Mansory obavlja opsežne tretmane na vozilima kao što su Bentley Continental GT, Ferrari 599 GTB Fiorano, Aston Martin V8 Vantage i drugim isključivo ekskluzivnim automobilima. Jer, kako kažu u kompaniji, bez dobre gline nema ni prave skulpture.

Bolji od Rolls-Roysea?

Jedan od prelomnih momenata u istoriji kompanije bila je modifikacija Rolls-Royce Phantoma i nevjerovatan tuning Bugatti Veyrona 2009. godine.

Kada se Mansory Conquistador pojavio na naslovnim stranicama ostrvske štampe u junu 2007. novinarski komentari su bili nepodijeljeni. Jedan od laskavih komentara išao je čak do tvrdnje da je Mansory pobijedio Rolls-Royce na njegovom terenu, te kako je Conquistador ljepše, sofisticiranije i luksuznije vozilo od Rolls-Royce Phantoma.

O ukusima se ne raspravlja, zar ne?

Bonus video: