Peugeot 208 GTI: U skladu sa slavnom tradicijom

Očekuje se da će serijski model raspolagati sa 1. 6 litarskim THP motorom od 200 KS i ubrzavati do 100 km/ h za samo 6, 5 sekundi
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2012. 19:21h

Dugo očekivani Peugeot 208 GTi koncept konačno je stigao i gotovo niko nije ostao razočaran njegovim izgledom.

Fanovi i stručnjaci složni su u ocjeni da se radi o daleko boljem i luksuznijem vozilu od starog modela, a ujedno je napravljen i odklon od nezrele i "nabudžene" trkačke spoljašnosti.

Automobil je baziran na trovratnoj verziji 208- ice, a iako se službeno radi o konceptu, model je više nego spreman za proizvodnju.

Spoljašnost automobila karakteriše 36 mm širi trag točkova, niži spojleri i decentni bočni pragovi. Točkovi imaju elegantnu crvenu traku na samo jednom od krakova, a pozadi je dvostruka izduvna cijev.

Unutrašnjost putničke kabine zaista je impresivna i uključuje poseban, kožom presvučeni upravljač koji izgleda kao da je došao iz nekog svemirskog broda, dok se na komandnoj ploči ističu jarko crveni tasteri. Sjedišta su presvučena Nappa kožom, dok je za komandnu tablu korišćena Alcantara.

Očekuje se da će serijski model raspolagati sa 1. 6 litarskim THP motorom od 200 KS i ubrzavati do 100 km/ h za samo 6, 5 sekundi.

Bonus video: