Pogledajte novu Mercedesovu E-klasu

Jedno od unapređenje je paket sigurnosti, koji sprečava krađu vozila. Vozilo će imati nekoliko sigurnosnih kamera kako bi pokazalo da li je neko uopšte i pokušao da izvrši krađu, ili da li je druga osoba oštetila vozilo na parkingu
9626 pregleda 3 komentar(a)
Mercedes E-klasa, Foto: Twitter
Mercedes E-klasa, Foto: Twitter

Mercedes će novu E klasu predstaviti na sajmu automobila u Ženevi.

E klasa će nakon restilizacije najviše podsjećati na vozila iz C klase, ali nakon što su i na njima odrađena posljednja kozmetička dotjerivanja.

Kako prenosi Auto Bild, spolja su najprimjetnije promjene na prednjim i zadnjim svjetlosnim grupama, prednjem grilu, ali i branicima.

Mercedes E-klasa
Mercedes E-klasa(Foto: Twitter)

Kada se uđe u kabinu, već na prvi pogled je jasno koliko je unapređena nova verzija E klase – tu je moderan, multifunkcionalni volan sa prekidačima za brojne komande, indikator kvaliteta vazduha spolja i u kabini, kao i veliki 10,25-inčni ekran sa MBUX infotainment sistem i glasovnim komandama.

Svima na prvi pogled upadaju sedam novih hibridnih i električnih modela, kako bi se izašlo u susret brojnim oštrijim propisima o zagađenju u Evropskoj uniji.

Više pažnje je posvećeno širenju paketa asistencije u vožnji, gdje se podrazumijeva aktivan volan koji vas održava unutar trake, detektor vozila u mrtvom uglu, kočenje u slučaju nužde, kamera za parkiranje sa pregledom od 360 stepeni i adaptivni tempomat koji je veoma koristan u situacijama vožnje kroz gradsku gužvu, prenosi Auto Bild.

Mercedes E-klasa
Mercedes E-klasa(Foto: Twitter)

Još jedno unapređenje je paket sigurnosti, koji sprečava krađu vozila. Vozilo će imati nekoliko sigurnosnih kamera kako bi pokazalo da li je neko uopšte i pokušao da izvrši krađu, ili da li je druga osoba oštetila vozilo na parkingu, a tu je i prikazivanje lokacije preko "Mercedes Me" aplikacije za smartfon.

Nove verzije E klase u coupe, karavan i kabriolet izdanju biće izložene na sajmu u Ženevi koji se održava od 5. do 15. marta.

Zvanična prodaja, prema najavama, startovaće tokom ljetnjih meseci, a isporuke se spremaju za ranu jesen.

Bonus video: