Popravka McLarena F1 Rouana Atkinsona koštala 910. 000 funti

Nakon što je automobil popravljen i vraćen svom vlasniku, glumac je izjavio da se osjeća “kao da je ponovo obukao omiljeni džemper”
4 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2013. 23:38h

Sir Rouan Atkinson je bez sumnje jedan od ljudi koji je proslavio i ostatku svijeta učinio razumljivijim engleski humor.

Publika na svim kontinentima posebno pamti njegove uloge Mister Bina, Džonija Ingliša i naravno Crnog Guje.

Slavni komičar je tek u jednom od prethodnih serijala Top Geara sebe predstavio javnosti i kao kolekcionara automobia i pasioniranog ljubitelja brzine.

Tom prilikom glumac je postavio i rekord staze u konkurenciji slavnih ličnosti vozeći Kiju Cee’ d.

Nedugo nakon toga, u avgustu 2011. godine, Atkinson je doživio nesreću u kojoj je ostao ozbiljnije nepovrijeđen, ali je zato stradao njegov McLaren F1, jedan od najvrjednijih automobila iz glumčeve kolekcije.

Ovlašćena osiguravajuća kuća je ubrzo poslije incidenta poslala automobil na procjenu štete tehničarima McLarena kojima je trebalo pune četri sedmice da bi napravili predračun popravki.

Profaktura koju je kompanija iz Vokinga dostavila osiguravajućoj kući na kraju je iznosila nevjerovatnih 910. 000 funti (oko 1. 040. 000 eura).

Atkinson je svoj McLaren F1 kupio 1997. za 650. 000 funti, ali je cijena ovog modela u poslednjih 15 godina porasla fantastičnih pet puta, i sada se kreće oko 3, 5 miliona funti.

Nakon što je automobil popravljen i vraćen svom vlasniku, popularni glumac izjavio je da se osjeća “kao da je ponovo obukao svoj omiljeni džemper”.

Bonus video: