Porsche ulazi u Formulu 1?

Kompanija je u nekoliko posljednjih mjeseci zaposlila više stručnjaka sa iskustvom u Formuli 1, uključujući i bivšeg šefa logistike BMW- ovog F1 tima, Frica Encingera
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2012. 22:55h

Porsche je trenutno van sportskih takmičenja, a povratak na trkačke staze planiran je tek za 2014. godinu, kada će se u Le Manu pojaviti novi LPM1 trkački automobil iz Štutgarta. Ipak, neki nedavni potezi kompanije izazvali su brojna nagađanja među ljubiteljima automobilskog sporta.

Porsche je u nekoliko posljednjih mjeseci zaposlio više stručnjaka sa iskustvom u Formuli 1, uključujući i bivšeg šefa logistike BMW- ovog F1 tima, Frica Encingera.

Uz to, završavaju se radovi na Vajzah kompeleksu, koju će dobiti vrhunski vazdušni tunel, a svemu tome treba dodati i to da Porscheovi vozači intenzivno treniraju na McLarenovim F1 simulatorima, pa mnogi spekulišu da je Le Man samo stanica na putu ka Formuli 1.

Najavljene promjene, koje će u "najbrži cirkus" na svijetu dovesti 1, 6- litarske agregate sa turbo kompresorom i hibridni pogon, odgovarali bi Porscheu, a imajući u vidu visoke ambicije kompanije, Formula 1 kao najviši stepen u automobilskom sportu se nameće kao logično rešenje.

Bonus video: