Povratak Renaulta 5?

Novi model neće biti u, trenutno globalno sveprisutnom, retro dizajnerskom stilu. To bi trebao biti moderan automobil, kao što je to bio i izvorni Renault 5, kada se pojavio 1972. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2012. 00:11h

Podstaknuti uspijesima BMW- ovog Minija, italijanskog Fiata 500 i nove generacije Volkswagena Bube, u Renaultu aktivno razmatraju da ožive i tržištu ponude svoju, nekada čuvenu 5- icu.

Međutim, prema informacijama Car magazina i njihovih, kako kažu "visokopozicioniranih krtica iz Pariza", novi Renault 5 neće biti retro automobil, niti u Renaultu imaju u planu uvođenje u ponudu nekog retro automobila.

"Naš cilj, o kome ozbiljno razmišljamo, je da povratkom Renaulta 5 podržimo tržišne pozicije modela Clio. Novi automobil bi trebao biti moderan u smislu, u kojem je to bio i izvorni Renault 5, kada se pojavio 1972. godine", rekao je neimenovani izvor britanskog lista.

Nova 5- ica bi, kako je planirano, do 2016. godine kompletirala paletu novih modela kreiranih pod "dirigentsom palicom" novog šefa dizajna Laurensa Van den Ackera.

Bonus video: