Premijera Bugatti Galibera odložena za 2015. godinu

Prema riječima zvaničnika Bugattija, automobil kada se nađe na tržištu ne smije ostavljati dileme po pitanju najboljeg automobila na svijetu
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2011. 23:33h

Izvršni direktor i predsjednik Bugattija Wolfgang Durheimer nedavno je izjavio da je početak proizvodnje luksuznog 4-vratnog superautomobila predviđen za jesen 2012.

Činilo se kako će privođenje kraju posla oko nekoliko posljednjih primjeraka Veyrona i prelazak na novi model biti jednostavno, a javnost je očekivala početak proizvodnje u narednih nekoliko nedelja.

Međutim, stvari su se u posljednjih nekoliko mjeseci drastično promijenile. Budući da projekat do sada nije ispunio očekivanja šefa kompanije, došlo je do promjene plana.

Durheimer je rekao da je polovina vlasnika Veyrona pozvana kako bi isprobali Galibier, i da su mnogi od njih razočarani. Naravno, došlo se do zaključka da model mora ponovo u dizajnerski studio.

Biće zanimljivo gledati kako će brend održati, pogotovo uz svu medijsku pažnju koja ih sada prati

Prema riječima zvaničnika Bugattija, automobil kada se nađe na tržištu ne smije ostavljati dileme po pitanju najboljeg automobila na svijetu. Navodno, za to je malo prvobitno najavljenih 800 KS, pa se očekuje četvorocifrena snaga motora.

Nažalost, baš kao što je Veyron bio odgađan nekoliko godina, ista sudbina čeka i Galibier, tj. njegovu serijsku verziju koja će se navodno zvati Royale. Kako tvrde posljednji izvještaji, model možemo očekivati tek 2015. godine. Projektovana cijena je 1,5 miliona eura.

Isplatilo se čekati da VW Grupacija lansira jednu od najvećih legendi u svijetu superautomobila, no biće zanimljivo gledati kako će održati brend u životu pune četri godine, pogotovo uz svu medijsku pažnju koja ih sada prati.

Bonus video: