Prodaje se Corvetta prvog čovjeka na Mjesecu, Nila Amstronga

Nadamo se da novi vlasnik neće žaliti novca za restauraciju i da će ovaj sjajni primjerak američke auto- industrije ponovo zablistati u punom sjaju
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2012. 23:18h

Ovaj poprilično zapušteni primjerak Chevrolet Corvette iz 1967. godine pripadao je prvom čovjeku na Mjesecu, čuvenom Nilu Amstrongu.

Astronaut je ovaj automobil preuzeo iz Jim Ratthman Chevrolet predstavništva 15. decembra 1966. godine i vozio ga tačno godinu dana.

Amstrong je imao ugovor o promociji sa pomenutim auto- dilerom prema kome je svake godine u decembru preuzimao novi model Corvette, a stari uredno vraćao trgovcu.

Sledeći vlasnik ovog automobila bogate prošlosti bio je NASA- in inžinjer koji ga koristio do juna1981. godine, kada je automobil prodat sadašnjem vlasniku.

Nažalost, neki dijelovi kao što su: karburator, izduvni sistem, felne i pumpa za vodu nisu originalni, a Corvetta se prodaje u stanju kakvom je vidite na slici.

Početna cijena na eBay- u je bila 100. 000 dolara, ali je licitacija već stigla do 249. 990 dolara.

Nadamo se da novi vlasnik neće žaliti novca za restauraciju i da će ovaj sjajni primjerak američke auto- industrije ponovo zablistati u punom sjaju.

Bonus video: