Prodaje se golf "dvojka" koji je bio u vlasništvu Angele Merkel

Prema tvrdnjama prodavca automobil je u dobrom stanju. Aktuelni vlasnik priznaje, da je morao da zamijeni nekoliko dijelova, kao i da ga je nedavno ofarbao
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2012. 21:40h

Nedavno se na inrenet aukciji pojavio poprilično dobro očuvan Golfa II, a interesantno je da do sada najbolja ponuda iznosi 68. 500 eura.

Ono što ovaj primjerak razlikuje od drugih sličnih, koji se na autootpadima u Njemačkoj mogu nabaviti za stotinjak eura, je činjenica da je bio u prethodnom vlasništvu aktuelne njemačke kancelarke Angele Merkel.

Aukcija se završava 16. aprila, a cijena bi vjerovatno mogla biti i znatno veća.

VW Golf druge generacije ima bijelu boju, a pogoni ga benzinski motor uparen sa manuelnim mjenjačem. Do danas je prešao 190. 000 kilometara.

Prema tvrdnjama aktuelnog vlasnika, koji je automobil kupio prošle godine, automobil je u dobrom stanju. Vlasnik priznaje, da je morao da zamijeni nekoliko dijelova, kao i da ga je nedavno ofarbao.

Papa i britanska princeza takođe vozili Golfa

Bivši Golf njemačke kancelarke registrovan je 12. septembra 1990. godine, a u Merkelovom vlasništvu je bio 5 godina, od 1990. do 1995. godine. Od 1995- e do 1996- e godine vozio ga je Joakim Zauer, bivši kancelarkin suprug.

Ovo nije prvi put da se na aukcijama nude Golfovi poznatih ličnosti. "Četvorka" iz 2001. godine koja je pripadala Kejt Midlton se takođe prodaje na eBay- u, ali za sada još uvjek nije pronašla novog vlasnika.

Prodaja Golfa četvrte generacije, koji je bio u vlasništvu Josefa Rjcingera (papa Benedikt XVI), bila je mnogo uspješnija. Njegov sivi Golf iz 2005. godine, prodat je na eBay-u za 188.938.88 eura.

Bonus video: