Prvi arapski superautomobil

Ono što odavno nedostaje bogatim bliskoistočnim biznismenima je jedan domaći auto, koji bi performansama i izgledom parirao vrhu evropske i svjetske autoindustrije
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 22:57h

U bogatim zemljama Bliskog istoka super automobili su na ulicama krajnje uobičajan prizor.

Ipak, ono što odavno nedostaje bogatim arapskim biznismenima je jedan domaći, bliskoistočni superautomobil, koji bi performansama i izgledom parirao evropskoj konkurenciji.

Kompanija W Motors je na nedavnom hepeningu u Libanu najavila da će pokušati upravo to, pod imenom Hyper- Sport i Super- Sport namjeravaju uskoro prestaviti prvi arapski supersportski auto.

Osim pomenute činjenice da će ova dva modela biti prvi te vrste proizvedeni u regionu, koji je nažalost manje poznat po automobilizmu, a više po sukobima, Hyper- Sport i Super- Sport kompanija opisuje i kao "najekskluzivnije, najluksuznije i tehnološki najnaprednije automobile na svijetu".

W Motors posebno hvali model Hyper- Sport, koji će biti proizveden u ograničenoj seriji od svega pet primjeraka, a pokretaće ga šestocilindarski motor sa dva turbo kompresora i oko 750KS.

Prema najavama, za ubrzanje do"stotke" biće mu potrebno 2, 8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 385 km/ h.

U njegovo izradi, libanskoj kompaniji će pomoći austrijska Magna Steyr i nemački RUF, a premijera je zakazana za decembar u Dubaiju.

Bonus video: