Saab i dalje živ: Sapunica se nastavlja

Prvi novi model spasenog švedskog proizvođača automobila će biti elektromobil. Zasnovan na modelu 9- 3, ovaj auto će stići na tržište 2014. godine
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2012. 22:30h

Uprkos svemu Saab nastavlja svoj život! Prema navodima na sajtu Automotive News Europe, National Electric Vehicle Sweden AB je pristao da otkupi veći dio duga (1, 9 milijardi dolara) švedskog proizvođača automobila.

Odavno se špekuliše o navodnoj prodaji Saab- a kinesko- japanskom konzorcijumu NEVS, koji se sastoji od National Modern Energy Holdings Ltd. iz Hong Konga i japanskog Sun Investment LLC. Sada je to i zvanično potvrđeno i ove dvije kompanije su novi vlasnici švedskog Saab- a.

Automotive News Europe piše i da će prvi novi model spašenog švedskog proizvođača automobila biti elektromobil. Zasnovan na modelu 9- 3, ovaj auto će stići na tržište 2014. godine.

Prema izvještajima stručnjaka, Saab je radio u minusu čitavih 20 godina, što nije bio problem za prethodnog vlasnika General Motors, koji je koristio Saab za kanalisanje dugova i troškova razvoja.

Bonus video: