Seat Mii Ecomotion: Štedljivi gradski mališan

Iako dugačak svega 3,56 metara, primjećujemo da je ovo vozilo zaista namjenjeno odraslima. Možda i nije najbolje rješenje za put oko svijeta, ali će odgovoriti svakodnevnim potrebama
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2012. 23:51h

VW planira da tržištu ponudi nekoliko vrlo interesantnih automobila čija će glavna karakteristika biti to što će koštati manje od 10. 000 eura i trošiti manje od 4 litra. U tom pravcu je i promocija Seata Mii.

Iako dugačak svega 3, 56 metara na fotografijama primjećujemo da je ovo vozilo zaista namjenjeno odraslima.

Možda baš i nije najbolje rješenje za put oko svijeta, ali će svakako odgovoriti potrebama svakodnevne prosječne vožnje.

Ipak, najveći kvalitet ovog vozila je njegova ekonomičnost. To pogotovo važi za verziju Mii Ecomotive koja je opremljena start- stop sistemom, sistemom regeneracije kočione sile, kao i mnogim drugim najsavremenijim rješenjima namjenjenim smanjenju potrošnje goriva.

"Mii je na tržištu sjajno startovao. Kupci u Španiji su izvanredno odgovorili na naš novi proizvod. Sada nam je namjera da kompletnu liniju u varijantama troje i petoro vrata, kao i Ecomotion, prikažemo i na drugim evropskim tržištima", rekao je James Muir, predsjednik Seat- a.

"Automobil odiše prepoznatljivim Seatovim identitetom, mladenačkim dizajnom, a karakteriše ga i visok standard kvaliteta. Sve to čini ovo vozilo važnim faktorom naše korporativne strategije i predstavlja tek početak najšire ofanzive novih modela, koju pripremamo u Seat u najbližoj budućnosti", zaključio je predsjednik španske kompanije.

Bonus video: