Šef Mercedesa najavio borbu za titulu u F1 šampionatu

Prvi čovjek kompanije iz Štutgarta Dr. Dieter Zetche smatra da 2014. godine tim ima veliku šansu da osvoji titulu. Nova pravila o motorima, po njemu, im pogotovo idu u prilog
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2013. 23:53h

Prvi čovjek Mercedes- Benza Dieter Zetche izjavio je u svom obraćanju novinarima na Salonu automobila u Detroitu da kompanija ima mnogo veće ambicije u šampionatu Formule 1 od ovogodišnjeg 5. mjesta.

On očekuje da će Mercedes F1 tim biti spreman da se uključi u borbu za titulu u sezoni 2014.

"F1 prvenstvo je veoma eksponirano i nema sumnje da trošimo veliki dio marketinškog novca na takmičenje, jer ga smatramo bliskim našoj osnovnoj djelatnosti" rekao je CEO Mercedesa.

"Takođe je jasno da ljudi odmah vide da li ste uspješni ili ne i da li su rezultati u skladu sa vašim očekivanjima. Mercedesova očekivanja moraju uključivati borbu za pobjedu u svakoj trci", jasan je Dr. Zetche.

"Iako smo prošle godine imali jednu pobjedu, ne možemo se smatrati pobjednicima. Zato smo uveli promjene, novog vozača, a to je tek početak. Vidjeli smo da imamo jedan od najboljih motora, i neke od najboljih vozača, ali problem je bio u šasiji i na tome sada radimo".

Šef kompanije iz Štutgarta puni efekat predviđenih promjena ne očekuje ove sezone, ali smatra da 2014. godine tim ima veliku šansu da osvoji titulu. Nova pravila o motorima, po njegovom mišljenju, im pogotovo idu u prilog.

Bonus video: