Stvoren da bude najbrži u klasi: K-XCT 300 l

Kimko u svojoj ponudi ima jedan od najbržih skutera sa motorom zapremine 300 kubika
147 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2014. 20:10h

Pošto je proteklih godina napravio pravi bum na globalnom tržištu svojim kvalitetnim i pristupačnim skuterima, Kimko je prepoznao potrebu za modelom koji će u prvi plan istaći sportske i dinamične karakteristike.

Tako je nastao K-XCT 300i, sportski skuter koji je jedan od najbržih, ako ne i najbrži model sa motorom ove zapremine na svijetu.

K-XCT 300i je namijenjen i za gradsku vožnju, ali i kraćim međugradskim relacijama. K-XCT je direktni nasljednik turing modela dauntaun 300i (Downtown 300i), zbog čega i dijeli dosta elemenata sa svojim većim rođakom, ali je po karakteru bliži ultrapopularnom modelu iksajting (XCiting)

Ideja koja je pokrenula dizajnere novog K-XCT 300i je bila da se ponudi snažan, agilan i bezbjedan dvotočkaš bez žrtvovanja udobnosti i praktičnih osobina.

Pogon obezbjeđuje jednocilindarski četvorotaktni motor sa vodenim hlađenjem, koji iz 298,9 cm3 crpi 30 KS pri 8.500 obrtaja i obrtni moment od 30,1 Nm pri 6.250 obrtaja.

Da bi ovaj skuter učinili maksimalno agilnim i da bi mu podarili što preciznije upravljanje, inženjeri su poradili na šasiji, skratili međuosovinski razmak i ojačalikonstrukciju.

Kod većine drugih sportskih skutera, na saputnika se nije mnogo mislilo. To nije slučaj kod ovog “kimka”. K-XCT je opremljen lako dostupnim ručkama i skrivenim osloncima za noge. U prtljažni prostor može da stane full-face kaciga.

Kombinacija snažnog i agilnog motora, izuzetne šasije i superiornih kočionih performansi, uz moderan stil i izvanrednu završnu obradu, čini da K-XCT 300i može da stane uz rame skupljim konkurentima.

Cijena ovog skutera, kod ovlašćenog zastupnika Kimka za Crnu Goru, firme “Magnus Moto”, iznosi 4.750 eura.

Kvalitetni materijali

K-XCT sprijeda izgleda vrlo agresivno, sa dvostrukim farom opremljenim LED dnevnim svjetlima, ali i ostatak motocikla je bogat oštrim linijama i atraktivnim elementima. Pod kratkim vjetrobranom ćete uočiti potpuno novu digitalnu instrument tablu.

Tajvanski proizvođač je napravio veliki korak naprijed ne samo u dizajnu, već i u završnoj obradi i kvalitetu materijala.

Galerija

Bonus video: