Subaru Impreza STI S206: Ultimativna verzija

Pod haubom se nalazi 2.0- litarski četvorocilindrični agregat sa turbo- punjačem, novim ECU- om i novim izduvnim sistemom, koji može da se pohvali sa 320 KS i 431 Nm obrtnog momenta
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2011. 22:32h

Dobra vijest za sve one koji žele da potroše novac na žestoku mašinu stiže iz Japana, gdje je Subaru predstavio novu specijalnu verziju sportskog sedana Impreza STI, pod nazivom S206.

Loša vijest je da će svih 300 primjeraka ove ograničene serije biti dostupno isključivo na japanskom tržištu.

Sam Subaru je svoj model nazvao "krunom STI modela", dok S206 nastavlja koracima prethodnih S verzija, kao što su S203, S204 i S205.

Novi S206 ima ekskluzivno napravljene Bilstein amortizere, STi opruge, kao i čitav set poboljšanja koje imaju jednu ulogu, da omoguće preciznije, brže i efikasnije reagovanje u krivinama.

Tu su i nove 19- inčne BBS alu- felne, posebno dizajnirane za ovaj model, u kompletu sa Michelinovim Pilot Super Sport gumama.

Pod haubom se nalazi dodatno opimizovani 2.0- litarski četvorocilindrični agregat sa turbo- punjačem, novim ECU- om i novim izduvnim sistemom, koji može da se pohvali sa 320 KS i 431 Nm obrtnog momenta.

Ako je vjerovati japanskoj kompaniji, S206 donosi veći obrtni moment pri niskom i srednjem broju obrtaja, što omogućava bolje upravljanje.

Prednji spojler je nešto niži, dok su nova maska i zadnji spojler specijalno dizajnirani za S206 i povećavaju ne samo aerodinamičnost, već samom automobilu daju drugačiji izgled od ostalih STI modela. Važno je pomenuti upravljač presvučen kožom i Recaro sjedišta sa crvenim pojasevima.

Subaru je takođe spremio i NBR Challenge paket za S206, posvećen pobjedi kompanije na trci izdržljivosti koja se vozi na stazi Nirburgring.

NBR Challenge paket će biti dostupan na 100 jedinica, koje su već dobile svoje kupce.

Bonus video: