Survivor Truck: Kamion otporan na nuklearni napad

Početna cijena iznosi oko 80.000 eura, dok sa kompletnom opremom i svim zaštitnim sistemima, ovo zadovoljstvo košta pola miliona eura
57 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2012. 20:48h

Nuklearni rat, pandemije genetski stvorenih virusa, napad vanzemaljaca, samo su neki od ne baš ružičastih scenarija bliske budućnosti koje nam predviđa američka filmska industrija.

Za sve one koji vjeruju da su ovakve opasnosti zaista relnost, na SEMA izložbi tjuniranih automobila u Las Vegasu prikazan je Survivor Truck, zasnovan na Chevroletu C70.

Kamion je namjenjen samo jednom cilju, preživljavanju u najekstremnijim uslovima.

Vozilo se ponaša kao Faradejev kavez, pa mu je elektronika zaštićena od eventualnog elektromagnetnog impulsa, ventilacija ima filtere vazduha (za slučaj nuklearne, biološke ili hemijske opasnosti), sistem za pročišćavanje vode i solarne panele za proizvodnju struje.

Motor može da radi na više vrsti goriva, a posjeduje i prostor za skladištenje, pa tako prema riječima njegovog tvorca, Džima Delozijera, u njemu prosječna porodica, uz puno skladište namjernica, može da preživi i do dvije godine.

Početna cijena iznosi oko 80.000 eura, dok sa kompletnom opremom i sa svim zaštitnim sistemima, ovo zadovoljstvo košta pola miliona eura.

Bonus video: