Upoznajte novi Seat Leon

Za kupce će odmah biti dostupna i plug-in hibridna verzija sa 1.4-litarskim benzincem
3775 pregleda 1 komentar(a)
Novi Seat Leon, Foto: Twitter/SEATofficial
Novi Seat Leon, Foto: Twitter/SEATofficial

Nova, četvrta generacija najprodavanijeg Seatovog modela Leon i to u hečbek i karavanskoj varijanti sa četvoro vrata predstavljena je u Martorelu.

Novi Leon je napravljen na Volkswagenovoj MQB platformi, a odlikuju ga moderniji infotainment sistem (8.25, ili 10 inča i manji broj dugmića za komande) sa kvalitetnijim materijalima, smanjena potrošnja i emisija štetnih gasova, a tu su i brojni bezbednosni sistemi asistencije.

Auto Bild prenosi i da što se tiče pogona, tu su 1.0 trocilindrični TSI i 1.5 četvorocilindrični TSI benzinci (90, 110, 130 i 150 konjskih snaga), kao i 2.0-litaski TDI dizelaši sa četiri cilindra i 115, odnosno 150 KS.

Za kupce će odmah biti dostupna i plug-in hibridna verzija sa 1.4-litarskim benzincem (snaga 204 konjske snage i 150 kW), a tu su i litijum-jonske baterije u podu vozila snage 13 kWh koje omogućavaju pomoćnu autonomiju od oko 50 kilometara.

Nešto kasnije će, kako prenosi Auto Bild, biti dostupna i sportska Cupra Leon hibridna varijanta koja podrazumijeva 245 konja i 180 kW uz izuzetno nisku emisiju CO2 (50 g/km).

Ova sportska varijanta novog Leona trebalo bi da ima identičan pogon kao i Cupra Formentor sa benzinskim i jednim pomoćnim električnim motorom.

Bonus video: