Volkswagen Bulli: Retro stil neodoljiv Amerikancima

Njemački gigant je takođe najavio da trenutno radi i na zamjeni za model Tiguan, koji će, u skladu sa američkim ukusom, u svakom pogledu biti veći od prethodnika
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2012. 22:01h

Volkswagen ne krije svoju namjeru da do 2018. godine preuzme primat u svjetskoj autoindustriji i postane najveći proizvođač.

Ključni dio toga plana je svakako ekspanzija na sjevernoameričkom kontinentu, kao najvećem tržištu.

Trenutna prodaja kompanije iz Volksburga baš i nije fascinantna, jer sa brojkom od 565. 000 prodatih primjeraka u prošloj godini nisu uspjeli ni blizu da se približe projektovanom prodajnom rezultatu od 800. 000 primjeraka Volkswagena i još dodatnih 200. 000 jedinica luksuznih Audija u SAD.

Iz navedenog razloga, njemački proizvođač vozila je spreman da proširi liniju modela, a sve će početi sa serijskom proizvodnjom Bulli koncepta, koji je predstavljen na Salonu automobila u Ženevi prošle godine.

Njemački gigant je takođe najavio da trenutno radi na zamjeni za model Tiguan za američko tržište, koji će u svakom pogledu biti veći od prethodnika.

Naime, samo 30,000 Tiguana se godišnje proda na američkom tržištu najviše zahvaljujući uskom enterijeru u poređenju sa konkurentima kao što su Ford Escape, Honda CR- V i Hyundai Santa Fe.

Bonus video: