Volkswagen Passat CC 2012: Restyling ili novi model ?

Nova generacija ovog Coupea kreće u osvajanje evropskog tržišta iz matične Njemačke već u februaru, a jedan od glavnih aduta u tome će mu biti benzinski i dizel agregati nove generacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2012. 23:33h

Volkswagen je još 2008. godine sa prvim modelom Passat- a CC utemiljio jednu novu klasu automobila, a kupcima ponudio sasvim novo i do tada nepoznato dizajnersko rješenje Coupea sa četvoro vrata.

Ovih dana svjetlost dana je ugledao i nasljednik ovoga modela, koji već na prvi pogled nudi puno šarma i bez sumnje će biti dostojan reputacije starog modela koji je prodat u 270. 000 primjeraka.

Novi Passat CC kreće u osvajanje evropskog tržišta iz matične Njemačke već u februaru, a jedan od glavnih aduta u tome će mu biti benzinski i dizel agregati nove generacije, opremljeni Stop/ Start sistemom i baterijom zaduženom da "prikuplja" energiju nastalu prilikom kočenja.

Za dizel agregate predviđene su snage od 140 i 170 konja, dok će benzinci biti u stanju da isporuče 160, 210 i čak 300KS!

Novi Passat izgleda dinamično, dok novi točkovi i široka paleta boja karoserije ostavljaju veliku mogućnost naknadne modifikacije.

Silueta izgleda skladno i u potpunosti prati dizajnerski pravac nazvan DNA, koji se zasniva na širokom spektru horizontalnih linija u harmoniji sa prednjom rešetkom i svijetlima.

Novi putnički prostor odiše dinamičnošću i elegancijom, dok centralna konzola sa analognim časovnikom je pozajmljena iz Phaeton- a. Po želji enterijer se može poručiti u braon varijanti sa drvenim elementima i kožnim sjedištima.

Bonus video: