Volkswagen predstavio Golf R Cabrio

Novosti unutrašnjosti su suptilnije, ali se svakako ističu posebna kožna sjedišta, sportski upravljač...
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2012. 20:58h

Volkswagen je objavio novi promotivni video za Golf R Cabrio i tako na odličan način predstavio novu sportsku verziju njihovog najpopularnijeg modela.

Golf R Cabrio izgleda gotovo identičan konceptnom modelu koji je predstavljen na GTI-Wörthersee 2011 okupljanju, pa tako i serijski model najsnažnijeg Golfa ima agresivnu prednju masku, aerodinamičke dodatke na pragovima i dvostruki završetak ispušnog sistema.

Takođe, lako je primjetiti atraktivna LED dnevna svjetla, sjajne crne detalje i vrlo upečatljive i velike Talladega aluminijske felme.

Novosti unutrašnjosti su suptilnije, ali se svakako ističu posebna kožna sjedišta, sportski upravljač sa zaravnjenim donjim dijelom obruča kao i pregršt "R" oznaka.

Službeni podaci o Golfu R još uvijek se iščekuju, ali se očekuje da će dobiti 2,0-litarski turbobenzinski motor koji proizvodi 270 KS i 350 Nm okretnog momenta. To bi trebalo omogućiti ovakvom kabrioletu da ubrzava od 0 do 100 km/h za manje od šest sekundi i dostigne najveću brzinu od 250 km/h.

Bonus video: