VW Beetle 2012: Puno više testosterona

Krov i hauba sada djeluju izduženije, a vizuelno težište je pomjereno ka modernom i izvrsno dizajniranom zadnjem dijelu. Sve je to rezultiralo vrlo atraktivnim, Coupeovskim profilom
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2011. 23:44h

Volkswagen je izgleda odlučio da nova Buba ni po čemu ne bude "New Beetle" iz 1998. godine. Tako makar ocjenjuj predstavnici automobilske javnosti u SAD nakon najave početka prodaje ovog redizajna za 2012. godinu.

Stari model je imao vrlo neubjedljivu spoljašnost, a vozilo je imalo oblik automobila iz crtanih filmova za predškolski uzrast.

Ciljna grupa kupaca trebale su biti žene, međutim one su u potpunosti ostale ravnodušne prema ovom automobilu.

Više puta obnavljana paleta boja, koja je obuhvatala sve moguće "dražesne" nijanse svijeto zelene, narandžaste, plave, i naravno "nezaobilazne" ljubičaste, nije pomogla da se ženski pogledi u prodajnim salonima duže zadrže na ovom modelu.

Redakcija Los Angeles Timesa zadužena za automobilizam zakljućuje: sve pobrojano je sasvim realna slika onoga kako je odlazeća verzija prošla na američkom tržištu.

Coupeovski dizajn

Utisak je da bi se ovaj redizajnirani model sada mogao svidjeti i Amerikancima čiji je dosadašnji izbor bio Golf ili čak Mini Cooper. Krov i hauba sada djeluju izduženije, a vizuelno težište je pomjereno ka modernom i izvrsno dizajniranom zadnjem dijelu. Sve je to rezultiralo vrlo atraktivnim, Coupeovskim profilom.

Zamjerku američki novinari nalaze kada je u pitanju prednji dio, koji bi vjerovatno istrpio i savremeniji i smjeliji dizajnerski tretman, a da se pri tom ne dovede u pitanje Bubin gen.

Radikalna izmjena enterijera

U unutrašnjosti se da primjetiti obilje tastera i praktičnih rješenja koji su preuzeti iz VW Jette, a izbjegnut je i onaj dobro poznati, često i neutemeljeni utisak iz ostalih VW vozila, da je sve podređeno ekonomičnosti.

Tapacirung na unutrašnjosti vrata i brojni detalji enterijera su u boji karoserije, što dodatno akcentuje diskretni retro šarm ovog automobila. VW je takođe, na oduševljenje ljubitelja izvorne Bube, ovim redizajnom ponovo vratio poznati pregradak za rukavice koji se nalazi ispred suvozača.

Prednja sjedišta su prostrana, čvrsta i udobna. Nazad postoje samo dva sjedišta, koja ne pružaju mnogo prostora za korpulentnije osobe.

Prtljažnik je odličan i nije manji od onog u Golfu.

Vrijedan je pomena i izvrstni Fenderov audio- sistem, koji je nažalost u ponudi samo bolje opremljenih modela.

Dodamo li ovome i provjerene i u Americi visoko cijenjene motore i mjenjače koji će se naći u ponudi ovog automobila, onda je budućnost nove Bube na najvećem svjetskom automobilskom tržištu izvjesno svijetla.

Bonus video: