VW Passat Alltrack: Praktični karavan sa pogonom na 4 točka

Službena premijera očekuje se na auto showu u Tokyu, a prve isporuke trebale bi krenuti u julu sledeće godine
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2011. 21:55h

Njemački proizvođač Volkswagen upravo je predstavio VW Passat Alltrack, praktičniju i sposobniju karavansku verziju poznatog porodičnog automobila koja je sada dobila ozbiljniji izgled i pogon na sva četiri točka.

Vozilo slijedi istu formulu kao i njegov najveći konkurent, Audi A4 Allroad, te ima povišenu šasiju, zaštitne rubove oko pragova i blatobrana, ali i VW- ov 4MOTION pogon.

Službena premijera očekuje se na Auto Showu u Tokiju, a prve isporuke trebale bi krenuti u julu sledeće godine.

Samo jedan paket opreme

Ponuda počinje verzijom od 138 KS opremljenom šestobrzinskim ručnim mjenjačem, a nudiće se i model od 168 KS sa šestobrzinskim DSG automatikom.

Kupci će moći odabrati tek jedan paket opreme koji uključuje Alcantaru, dvozonsku klimu, tempomat, senzore pritiska u gumama, priključak za iPod, Bluetooth, kao i 18-inčne točkove.

Passat Alltrack, baš kao i Tiguan i Touareg, koristi program off- road vožnje koji se aktivira pritiskom dugmeta na kontrolnoj tabli, te tako podešava funkciju ABS i EDS sistema kako bi ih prilagodio neravnoj površini. Vozaču je na raspolaganju i sistem kontrole pri vožnji nizbrdo.

Veliki prtljažnik je zapremnine 603 litara, odnosno 1. 713 litara ukoliko se spuste sjedišta, opremljen je pokretnim teretnim dnom koje se može pomjerati naprijed- nazad, a služi za terete do 100 kg težine.

Bonus video: