Baković: Policija čeka instrukcije FBI šta da radi da rasvijetli napad na Oliveru Lakić

Baković je na današnjoj pres konferenciji u podgoričkom Centru bezbjednosti kazao da su dokumentaciju dostavili preko Ambasade SAD u Podgorici, a od FBI očekuju sugestije i instrukcije šta još da urade kako bi rasvijetlili ovaj zločin
67 pregleda 20 komentar(a)
uviđaj, napad Olivera Lakić, Foto: Filip Roganović
uviđaj, napad Olivera Lakić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.08.2018. 12:05h

Crnogorska policija je sve spise iz istrage u slučaju pokušaja ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić dostavila američkom Federalnom birou za istrage (FBI), ali još nijesu dobili odgovor od njih, kazao je danas pomoćnik direktora Uprave policije Enes Baković.

On je na današnjoj pres konferenciji u podgoričkom Centru bezbjednosti kazao da su dokumentaciju dostavili preko Ambasade SAD u Podgorici, a od FBI očekuju sugestije i instrukcije šta još da urade kako bi rasvijetlili ovaj zločin.

Baković je kazao da policija intenzivno radi na rasvjetljavanju napada na novinarku "Vijesti", koji se dogodio 8. maja.

Olivera Lakić je prije tačno tri mjeseca upucana u nogu ispred ulaza svoje zgrade, nakon što se vratila sa posla. Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" istražni organi još nijesu na tragu osumnjičenom napadaču ili nalogodavcu zločina, a tužiteljka Višeg državnog tužilaštva Suzana Milić je poslednju istražnu radnju uradila 12. jula.

Bonus video: